Košice 13. decembra 2014 – za chyby sa platí

Ako som avizoval, tento víkend ma čakal náročný automodelársky program. Ani pracovný týždeň pred ním nebol práve najvoľnejší, takže som len narýchlo skontroloval auto, motor v ňom som sa rozhodol nevymeniť, pripravil som si jednu novú sadu pneu a dobil baterky. Viac som proste nestihol a v sobotu zavčas ráno som štartoval do Košíc. Vyrazil …
Čítať ďalej Košice 13. decembra 2014 – za chyby sa platí

Čaká ma náročný automodelársky víkend

Zmeny termínov v kalendári pretekov a konanie modelárskej konferencie mi poriadne zamotali hlavu. V jeden deň sa totiž mali konať preteky v Košiciach aj v Karloviciach pri Zlíne. No nakoniec sa košický jazdí v sobotu a karlovický v nedeľu. Hádajte, kde budem? Podobné články: Opravujete? Scalpel prosím … – … Hotovo Sklabiná 3.6.2008 – náhrada …
Čítať ďalej Čaká ma náročný automodelársky víkend

Robitronic Scalpel 1:18 2WD

Tento model tu spomínam veľmi často a tiež sa objavuje na fotografiách. Aj v zahraničí je RC model auta Scalpel veľmi obľúbený. Dnes vám prinášam detailné informácie, čo je to vlastne zač, ako vyzerá. A ešte by som mal napísať, že môj súčasný Scalpel je auto, ktoré vychádza z originálu, ale nie je to už …
Čítať ďalej Robitronic Scalpel 1:18 2WD

Prvý test novej zadokolky

Toto je preklad článku z januára 2010. Predstavujeme 2WD podvozok 1:18 ALSracing M189 Dnešného dňa prebehol prvý test nového podvozku ALSracing. Jedná sa o 2WD osemnástinu určenú ako pre začínajúcich tak pre ostrieľaných borcov. Model sa bude, tak ako je u ALSracing zvykom, vyrábať v rade modifikácií s možnosťou individuálneho výberu konfigurácie. Podobné články: Robitronic …
Čítať ďalej Prvý test novej zadokolky

Opravy a tuning modelu Robitronic Scalpel part.2

V dnešnom dieli seriálu sa pozrieme na ďalší bonbónik v konštrukcii Scalpel. Keď som ladil model na minuloročné majstrovstvá do Polnej, tak som pri testoch večer pred pretekmi i po veľmi malých kontaktoch s drevenými mantinelmi zlikvidoval celú zásobu guličkových ložísk uloženia osi zadnej nápravy. Chvíľu mi trvalo kým som prišiel na to prečo to …
Čítať ďalej Opravy a tuning modelu Robitronic Scalpel part.2

Vytrvalostné preteky 1:18 v Polnej

Mnoho ľudí sa ma pýta, ako je to so životnosťou a odolnosťou modelov 1:18 2WD, teda zadokoliek, a s ich pohonom z jednosmerného motora MIG 280 a dvojčlánkom LiPol. Najlepšie vás hádam presvedčím prekladom článku, ktorý popisuje priebeh a výsledky šesťhodinového preteku v Polnej na Vysočine (Česká republika). Áno, čítate správne. Malé modely jazdili šesť …
Čítať ďalej Vytrvalostné preteky 1:18 v Polnej

RC modely osemnáctok (mierka 1:18)

Modely on-road osemnáctok sú rádiom riadené modely automobilov v mierke 1:18 poháňané elektromotorom ale aj spaľovacími motormi. Modely, predovšetkým tie na elektromotor, sa vo svojej podstate príliš nelíšia od svojich väčších kolegov, elektier v mierke 1:12, alebo 1:10. Avšak vzhľadom k určitým špecifikám týchto modelov dochádza k istému stieraniu kvalitatívnych rozdielov medzi rôznymi koncepciami a …
Čítať ďalej RC modely osemnáctok (mierka 1:18)

Vyhral som

V sobotu 8. novembra 2014 som sa zúčastnil preteku automodelárov v športovej hale vo Valalikoch pri Košiciach. Prihlásil som sa do kategórie 1:18 s jednoduchou ambíciou: neskončiť posledný a mať stratu na víťaza maximálne 20%. Vzhľadom na päť prihlásených v tejto kategórii vrátane mňa sa dalo tušiť, že splnenie týchto cieľov nemusí byť jednoduché. S …
Čítať ďalej Vyhral som

Scalpel na pretek pripravený

Tento týždeň som venoval okrem práce aj kontrole svojho auta 1:18 Scalpel a jeho príprave na preteky. Dohodol som si jazdenie s Košičanmi vo Valalikoch a tiež som si vybral súťaže pri Zlíne, ktoré chcem absolvovať pred Medzinárodnými majstrovstvami koncom januára 2015 pri Kroměříži. Dnes som si poobede zabalil všetko do kufríkov a vlastne už …
Čítať ďalej Scalpel na pretek pripravený

Poďme jazdiť osemnástky!

Mám na mysli samozrejme modely áut v mierke 1:18 s pohonom elektromotorom. Pár článkov tu na webe o týchto modeloch a súťažení s nimi mám, tak možno viete, ako tie autíčka vyzerajú. A po poslednej konferencii automodelárov v Bystrici, kde som sa stretol s pár starými známymi, si myslím, že by osemnástky mohli mať slušnú …
Čítať ďalej Poďme jazdiť osemnástky!