Strieborná nedeľa na letisku

Už v piatok, pri príprave výstavy, sme sa dohodli, že v nedeľu si pôjdeme zalietať, ak počasie dovolí. Nakoniec sme sa na letisku zišli len dvaja, ja a Maťo a tu je jeho hodnotenie: „Toto počasie sme si vymodlili“. Kto tam s nami nebol, môže len ľutovať… Podobné články: Medzinárodné stretnutie na Sklabinej Sklabiná 24.2.2008 …
Čítať ďalej Strieborná nedeľa na letisku

Elektrovetroň – diel V.- rekapituácia

Elektrovetroň je hotový. Poďme teraz trochu rekapitulovať, upresnime si nejaké parametre a pripravíme model na prvý let. Podobné články: Model z Depronu – diel VII. – Rekapitulácia Elektrovetroň – diel I. – Skôr než začneme Tucano, rýchly elektrolet, diel V. – rekapitulácia Elektrovetroň – diel IV. – Trup Elektrovetroň – diel II. – Kormidlá

Elektrovetroň – diel IV. – Trup

Áno, je to tak, po takmer polroku dokončujem seriál o stavbe depronového elektrovetroňa, ktorý medzitým dostal názov EVO5, dielom o stavbe trupu. Fotografie som mal pripravené, len som čakal na dokončenie výkresu modelu. Takže teraz vám už nič nebráni pustiť sa do stavby. Podobné články: Tucano, rýchly elektrolet, diel III. – trup Elektrovetroň – diel …
Čítať ďalej Elektrovetroň – diel IV. – Trup

Sklabiná 18.11.2007 – tri vrtule a jedno krídlo

Dnes dopoludnia sa ukázalo slnko a vietor nikde. Sem tam nejaký oblak, a tak zopár telefonátov a po obede sme sa stretli v klube a naložili. Dnes malo mať premiéru krídlo, pripravované na EVO5 aj Brko. Varianta som sa preto rozhodol nechať doma. Podobné články: Sklabiná 22. apríla 2007 Sklabiná 14. 10.2007 – modely a …
Čítať ďalej Sklabiná 18.11.2007 – tri vrtule a jedno krídlo

Sklabiná – Babie leto po druhý raz, alebo pol na pol

Počasie ako z obrázka. Slnečno, relatívne teplo a bezvetrie. Voľný deň k tomu a modelárska idylka je na svete. Tentoraz iba pre vyvolených. Tak sme sa s Maťom stretli krátko po poludní v klube, naložili modely a vyrazili smer Sklabiná. Podobné články: Babie leto 2007 Sklabiná 18.11.2007 – tri vrtule a jedno krídlo Ako som …
Čítať ďalej Sklabiná – Babie leto po druhý raz, alebo pol na pol

Úprava motora MIG 400

Ako dráhový automodelár som sa naučil upravovať bežne dostupné jednosmerné elektromotory pre zvýšenie ich výkonu, predĺženia životnosti alebo zmeny ich charakteristiky, či už zvýšenia krútiaceho momentu alebo najčastejšia zvýšenia otáčok. Po prechode k RC autám som získané skúsenosti využíval pri úpravách motorov Mabuchi 380 a Mabuchi 540 pre seba a svojich klubových kolegov, až pokým …
Čítať ďalej Úprava motora MIG 400

EVO5 s upravenou plechovkou

Ako som už avizoval, upravil som si štandardný feritový motor MIG 400 pre elektrovetroň EVO5. V nedeľu 14. októbra 2007 som mal možnosť konečne motor otestovať a porovnať ho s pôvodným, neupraveným motorom. Prinášam Vám praktické výsledky testov. Podobné články: Sklabiná 17.7.2007 – EVO5 a bezvetrie – to je ono Elektrovetroň – diel V.- rekapituácia …
Čítať ďalej EVO5 s upravenou plechovkou

Sklabiná 14. 10.2007 – modely a ultralight

Už od rána sa ukazoval pekný deň. Bezoblačná obloha, slniečko a bezvetrie. Po včerajšom fujaku priam neskutočné. Len teplomer ukazoval slabých 9°C. Prvý sa ozval Maťo a potom som ja obvolal kolegov a po dvanástej hodine už som bol v klube a pripravoval veci na letisko. Podobné články: Sklabiná 22. apríla 2007 Sklabiná 18.11.2007 – …
Čítať ďalej Sklabiná 14. 10.2007 – modely a ultralight

Babie leto 2007

Dnes som konečne prelomil modelársky absťák a dostal so po dlhom čase na letisko. Deň bol krásny už od rána a po splnení si domácich povinnosti (vytopený som bol nie len v kancelárii, ale aj doma, a bolo treba taktiež maľovať) som vyštartoval do klubu pre veci. S Vladom a Mirom K. sme boli dohovorení …
Čítať ďalej Babie leto 2007